Op een speelse manier kennismaken met techniek en wetenschap.

Tijdens dit project kunnen kinderen uit alle leeftijdsgroepen van de basisschool kennismaken met diverse vormen van techniek passend bij hun eigen leeftijd. Het is maatwerk, dus in overleg met de school wordt bepaald hoeveel lessen er worden gegeven, wat de focus is van de lessen en welke groepen erbij worden betrokken. Bovendien wordt er zo veel mogelijk (indien gewenst) gebruik gemaakt van materiaal en gereedschap dat reeds aanwezig is op de school en is recyclen bij dit project van belang, niet alleen in het kader van duurzaamheid, maar ook om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Andere vaardigheden die kunnen worden gebruikt zijn : meet- en rekenvaardigheden, samenwerken en overleggen, hoe een schema te lezen of te maken of hoe de stappen van een gebruiksaanwijzing moeten worden gevolgd.

Enkele voorbeelden zijn: maken van een mini-robot, flessenauto met een propellermotor, mini-lampje of een klok.

Speciaal voor onderbouwkinderen zijn er ook de lessen: “Haal je techniekdiploma”, waarbij kinderen leren over gereedschap, hoe het veilig te gebruiken en maken ze bijvoorbeeld een mini-lampje.

Kosten 50,- per les (inclusief reiskosten binnen Midden-Drenthe), materiaalkosten van 0,50 tot 3,- per kind, afhankelijk van de keuze van het onderwerp.